Hodujte a hubněte s Evelýnou

Smažený řízek s bramborovým salátem jako dieta? Nevěříte? Věřte!

Stačí to prostě udělat trochu jinak, ale přitom tak moc dobré, aby nikoho vůbec ani ve snu nenapadlo, že by to mohlo být i zdravé. To neberte vážně, je to jen narážka na staré známé rčení, oblíbené mezi tlouštíky, že co je zdravé, nemůže být dobré.

Takže pro dva t.č. hubnoucí strávníky si připravte:

100 g vařené červené čočky

100 g brambor

250 g sezónní zeleniny (např. rajčata, okurky, papriky)

½ cibule, nebo celá jarní cibulka

Barevný pepř

1 PL kvalitního smetanového jogurtu

1 PL Cottage light

1 ČL dijon hořčice

Sůl

Čerstvě mletý barevný pepř

Řízek

1 PL oliváčku (sprej)

300 g krůtích prsou (2 plátky)

1 PL lahůdkového sušeného droždí (LSD)

1 ČL červené papriky

½  ČL granulovaného česneku

Sůl

Trochu zelených bylinek

Postup

Řízky lehce naklepu přes fólii, nedělejte je moc tenké, aby nebyly vysušené. Stříknu je z obou stran olejem a obalím rovnou ve směsi lahůdkového droždí a koření. Přes fólii je ještě trošku poplácám, aby to na mase pěkně drželo, dám je na lehce vymašlovaný pečpapír, pak ještě řízečky trošičku stříknu i shora olejem a peču na 200 stupňů cca 15 minut.

Brambory a čočku uvařím zvlášť v osolené vodě, (brambory sliji, čočku propláchnu), přidám syrovou nakrájenou zeleninu a nakonec vmíchám dresing z rozmixovaného Cottage,  jogurtu a dijonské hořčice, podle chuti opepřím a osolím.

Obložím ledovým salátem, aby talíř byl pěkně plný. Chybět by neměl plátek citronu.

Hubnutí zdar!

Vaše Eva Evelýna Dosedělová

Hubněte zdravě s labužnicí Evelýnou Snižování nadváhy je běh na dlouhou trať, tak si ho zpříjemněte. Prostě není nad správně naložený talíř

Jak říkám s oblibou: Hodujte a hubněte. /

Nepřehlédněte:  Borůvkové řezy s tvarohovou pěnou a vaše kila tiše odplouvají….
Tagy
Pokračovat ve čtení

Související články

Back to top button
Close
Close