Hodujte a hubněte s Evelýnou

Přes balkánskou sarmu do českých plavek

Pokud chcete hubnout, anebo alespoň trochu vypucovat „trubky“ doporučuji jako „startovací“ toto jídlo.

Moje mamka pocházející z Chorvatska ji vařívala v tom úplně největším hrnci. A nejlepší byla třetí den. Takže na dvě porce:

Suroviny

· 1 PL oliváčku

· 4 listy ze spařeného bílého zelí,

· 100 g kysaného zelí,

· 1 velkou cibuli

· 300 g libového mletého (já si ho radši nasekám v doma ve výkonném mixéru)

· 100 g šmakouna Mexiko (aby to bylo ještě více nízkokalorické a navíc bohaté na důležité bílkoviny)

· 2-3 ČL červená papriky

· 100 g kysaného zelí

· cca 4 dcl vody

· Nové koření

· Celý pepř

· Bobkový list

· Sůl

· A dále dle chuti čili paprička

· Hrstka rýže (možno nahradit ještě zdravější pohankou, nebo qinoou).

Postup:

Nejdříve si spařím hlávku zelí ve vroucí vodě, obvykle stačí pár minut. Pak oddělím listy, ponechám si cca 4 a zbytek po vychladnutí uschovám do lednice (mrazáku) na příště. Mleté maso smíchám s rýží a zabalím do zelných listů (nesolím, náplň převezme chuť šťávy).

Cibuli orestuji na trošce oleje, přidám červenou papriku (nešetřím) a spolu s půlkou vody rozmixuji dohladka tyčovým mixerem. Pak doleju vodou, přidám nové koření, bobkový list, čili, dosolím, vložím plněné zelné listy a na mírném ohni nechám probublávat cca 40 minut, cca 10 minut před koncem přidám pokrájené propláchnuté kysané zelí. Jí se jen s celozrnným pečivem a je to fakt boží.

Hubněte zdravě s labužnící Evelýnou Snižování nadváhy je běh na dlouhou trať, tak si ho zpříjemněte. Prostě není nad správně naložený talířJak říkám s oblibou: Hodujte a hubněte. Vaše Eva Evelýna Dosedělová

Nepřehlédněte:  Po téhle lehké mandlové bublanině bude lehčí každý…
Tagy
Pokračovat ve čtení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Související články

Back to top button
Close
Close