Hodujte a hubněte s Evelýnou

Po téhle lehké mandlové bublanině bude lehčí každý…

Přichází čas třešní a s ním se pojí tahle dobrota. Připravená podle klasického receptu není při zdravém hubnutí zrovna nejvhodnější. Stačí ale pár úprav a už si ji můžete klidně dát. Jen si dovoluji upozornit, že mandle jsou energeticky přeci jenom vydatné, tak bych to viděla ideálně na jeden kousek ráno. A druhý třeba dopoledne ke kafíčku. A pak už ne. Ale to se dá vydržet, nemyslíte?

Na menší formu 25 cm x 15 cm x 6 cm budete potřebovat

Suroviny

  • Cca 300 g třešní
  • 3 vejce
  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g březového cukru, nebo čekankového sirupu
  • Špetka soli
  • 5 g Ghí na vymašlování pečpaíru ve formě

Třešně omyji a nechám na ubrousku oschnout. Žloutky našlehám s březovým cukrem, přidám mleté mandle a vmíchám pevný sníh ušlehaný z bílků a špetky soli. Nadýchané těsto naliji do vymazané formy, přidám třešně. Peču na 185 st, cca 30 minut do zrůžovění. Nemá chybu!

Hubněte zdravě s labužnící Evelýnou  Snižování nadváhy je běh na dlouhou trať, tak si ho zpříjemněte. Prostě není nad správně naložený talíř  Jak říkám s oblibou: Hodujte a hubněte.  Vaše Eva Evelýna Dosedělová

Nepřehlédněte:  I při hubnutí, je tahle štrúdlová klasika ta pravá!
Tagy
Pokračovat ve čtení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Související články

Back to top button
Close
Close