Hodujte a hubněte s Evelýnou

Není perník, jako perník, může i zeštíhlit

Někdy opravdu stačí tradiční recept oprášit, jen lehce upravit a hned je to zdravější a slučitelné i s hubnutím. Nevěříte? Tak zkuste třeba tento perník, nebo tomu říkejme spíš perníková buchta. 

Není to žádná věda. Na menší formu na biskupský chlebíček budete potřebovat:

Suroviny

150 g rozemletých vloček

50 g žitné celozrnné mouky

300 g nastrouhaných jablek

2 vejce

2 dcl mléka

50 g čekankového sirupu (nebo jiného sladidla)

15 g kakaa (nebo carobu)

1 prášek do pečiva

1 lžička perníkového koření

1/2 lžičky skořice

hrst ořechů a rozinek (já dala kešu, vlašské, a brusinky)

Sypké přísady promíchám s mlékem, přidám sladidlo, nastrouhaná jablka, ořechy, brusinky a zpracuji těsto. Gurmáni si mohou rozinky, či brusinky předem namočit v rumu. Peču na pečicím papíru na 185 st. cca 40 minut. A je to!

Hubněte zdravě s labužnící Evelýnou  Snižování nadváhy je běh na dlouhou trať, tak si ho zpříjemněte. Prostě není nad správně naložený talíř  Jak říkám s oblibou: Hodujte a hubněte. 

Vaše Eva Evelýna Dosedělová

Nepřehlédněte:  Batátoráky, cibulový špízek z panenky a restovaná mrkvička
Tagy
Pokračovat ve čtení

Související články

Back to top button
Close
Close