Hodujte a hubněte s Evelýnou

Kávové řezy s tvarohovou pěnou, lehké jako vánek

Zase jen takový nápad, pokud vzbudí vaší pozornost, zkuste ho. Je to sladké, lehké, na chuť příjemné a k snídani nebo svačince ke kávičce jako dělané.  

Jsou v tom bílkoviny, převážně jen zdravé tuky, minimum sacharidů a žádný bílý řepný cukr.

Na malou formu 25 x 15 x 6 cm jsem spotřebovala:

Suroviny

  • 5 g Ghí
  • 4 PL mletých mandlí (nebo ořechů)
  • 1PL hruběji drcených ořechů
  • 2 PL mletých vloček
  • 3 vejce
  • 30 g sušených brusinek (nebo rozinek či datlí)
  • 2 rovné ČL instantní kávy Velvet
  • 4 cl rumu
  • 100 g tvarohu
  • 2 PL Cottage sýru
  • 1 PL zakysané smetany 8 %
  • 3 PL Čekankového sirupu
  • ½ ČL prdopeče ( prášek do pečiva)
  • Pár kapek vanilkového aroma

Postup

Vejce rozmixuji s brusinkami, přidám mleté vločky a mandle, drcené ořechy, kávu a prdopeč. Kdo má rád více sladké může i trochu přisladit sladidlem. Směs rozprostřu v tenké vrstvě na dno formy vyložené pečpapírem, který jsem vymázla troškou Ghí.

Peču na 200 st, cca 15 minut. Po dopečení na ní  lžičkou  rovnoměrně nakapu rum a pomocí stěrky naliji směs žloutků našlehaných s čekankovým sirupem a zakysanou smetanou, tvarohem a Cottagem, do které jsem opatrně vmíchala sníh z bílků s pár kapkami vanilkové tresti  V troubě uberu asi tak na 180 st. a zvolna dopeču dalších cca 15 – 20 minut. Nakonec vršek zapráším kávou a nechám vychladit.

Hubněte zdravě s labužnící Evelýnou  Snižování nadváhy je běh na dlouhou trať, tak si ho zpříjemněte. Prostě není nad správně naložený talíř  Jak říkám s oblibou: Hodujte a hubněte

Vaše Eva Evelýna Dosedělová

Nepřehlédněte:  Lehký jablečný koláč. Mlsejte bez výčitek!
Tagy
Pokračovat ve čtení

Související články

Back to top button
Close
Close