Hodujte a hubněte s Evelýnou

I při hubnutí, je tahle štrúdlová klasika ta pravá!

Jak jsem se již zmínila, pekla jsem zpočátku z tohoto úžasného grusetkového těsta bez mouky jen štrůdly slané. Kombinace sýru a vajec mi nějak do sladké chuti ne a ne pasovat. Marně se však neříká, že kdo se bojí, nesmí do lesa. V mém případě se štrúdlem do trouby. Tak jsem to riskla.  A jsem ráda. Od té doby si mohu dát štrúdl, kdykoliv se mi zamane a zcela bez výčitek.

Na 1 nohu (cca 10 ks) si nachystejte

  • 125 mozzarelly light             
  • 3 vejce    (1 na pomazání)
  • 2 PL xylitol (březový cukr, možné nahradit čekankovým sirupem)
  • 1 PL kokosu (pod jablka místo strouhanky)         
  • 200 g jablek          
  • 40 g ořechy a brusinky          

Postup je stejný.  Rozmixuji v nožovém mixeru jednu celou mozzarellu light se 2 vejci. Jediný rozdíl je, že u sladkého štrúdlu do základu přihodím lžičku březového cukru, nebo jiného sladidla. Naliji na lehce pomašlovaný pečpapír a v předehřáté troubě peču cca 10 minut, nechám vystydnout.  Nastrouhané jablko smíchám s hrubě drcenými ořechy (já si ráda do oříšku kousnu) brusinkami (můžete je namočit do rumu), skořicí sladidlem, na které jste zvyklí. Směs rozložím na placku posypanou kokosem, a zavinu do štrúdlu, ve středně vyhřáté troubě peču cca 20 minut. Na tomto štrúdlu jsem si moc pochutnala a už jsem přemýšlela, jako variantu upeču příště.

Hubněte zdravě s labužnící Evelýnou Snižování nadváhy je běh na dlouhou trať, tak si ho zpříjemněte. Prostě není nad správně naložený talířJak říkám s oblibou: Hodujte a hubněte. Vaše Eva Evelýna Dosedělová

Nepřehlédněte:  Zdravý, lehoučký, lahodný medový vločkový koláč ZN.: Peče se sám
Tagy
Pokračovat ve čtení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Související články

Back to top button
Close
Close