Hodujte a hubněte s Evelýnou

I dietáři si mohou pochutnávat na svíčkové, nevěříte?

Jsem toho názoru, že když je omáčka dobře dochucená, chutná s jakýmkoliv masem. Tato úprava české klasiky zasytí a kila nepřidá.

Rozpis pro 4  osoby :

  • 400 g krůtího prsa
  • 600 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 150 g cibule
  • 4–5 dcl. mléka
  • 30 g zakysané smetany (nemusí být)
  • 10 g olivového oleje
  • sůl
  • celý pepř (4)
  • nové koření (5)
  • bobkový list (2)
  • tymián (větvička)
  • 5 g dijonské hořčice
  • šťáva z citrónu dle chuti
  • rovná lžička xilytolu
  • voda na podlití
  • pár kapek karamelového ochucovadla
  • ½ ČL Ghí
  • Celozrnný knedlík
  • 250 g tmavého celozrnného pečiva
  • 2 vajíčka
  • Bylinky (libeček, petrželka)
  • Sůl
  • Špetka pepře
  • 1 dcl. mléka
  • 40 g zakysané smetany
  • 60 g celozrnné krupice

Krůtí prso zprudka opeču ze všech stran na pánvičce. Pak maso vložím do pečící mísy, zasypu cibulí nakrájenou na kolečka a tenkými plátky kořenové zeleniny. Přidám větší snítku tymiánu i další divoké koření, podliji a peču pomalu – při teplotě cca 170 stupňů –  cca 45 minut.

Maso vyjmu, opatrně vyberu kuličky pepře, nového koření a bobkového listu a zbytek rozmixuji tyčovým mixérem. Přidám podle potřeby mléko, omáčku dochutím hořčicí, citrónem, podle chuti dosolím a dosladím.  A nechám v troubě ještě pár minut provařit.

Celozrnné pečivo nakrájím na malé kostičky. Přidám, žloutky, mléko, zakysanou smetanu, krupici, pokrájenou zelenou cibulovou nať, nebo pažitku. Těsto osolím, opepříme a nakonec do něj velmi opatrně vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Pak ho vložíme na mikrotenovou fólii, kterou pevně zavineme a konce zavážeme provázkem. Vzniklý váleček ponořím do vroucí vody a vařím na mírném plameni 20 minut (po deseti minutách ho obrátím).  Knedlík krájím na plátky a servíruji s brusinkami, plátkem citrónu, případně lžičkou zakysané smetany.

Hubněte zdravě s labužnící Evelýnou Snižování nadváhy je běh na dlouhou trať, tak si ho zpříjemněte. Prostě není nad správně naložený talířJak říkám s oblibou: Hodujte a hubněte. Vaše Eva Evelýna Dosedělová

Nepřehlédněte:  Ke štíhlosti se musíte projíst!
Tagy
Pokračovat ve čtení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Související články

Back to top button
Close
Close