Hodujte a hubněte s Evelýnou

Borůvkové řezy s tvarohovou pěnou a vaše kila tiše odplouvají….

Co mě napadlo, když jsem ochutnala první sousto? Bože jak já si při tom hubnutí ty sladkosti užívám. Je to tak čokoládově borůvkové a přitom smetanově nadýchané. A přitom bez bílé mouky, s minimem tuku a téměř bez cukru!

Peču v menší formě o rozměrech cca 25 x 15 x 6 cm

Suroviny

  • 5 g Ghí
  • 1 g mozzarella light
  • 2 PL quinoi
  • 1 PL kokosu
  • 1 PL kakaa
  • 1 PL nabobtnalých chia semínek
  • 3 PL čekankového sirupu (můžete osladit méně, já ráda sladké)
  • 2 vejce
  • 1 ČL prdopeče
  • 100 g odtučněného tvarohu
  • 100 zakysané smetany 8 %
  • Cca 100 g pravých lesních borůvek
  • Aroma s příchuť bílé čokolády ( ale není to nutné, můžete jen přisladit čekrupem, nebo xylitolem).

Postup

Quinou (riskla jsem to, neproplachovala ji a žádná hořkost se nekonala) s kokosem nejprve za sucha rozmixuji na jemný prášek, pak přidám rovnou do mixovací nádoby mozzarellu, vejce, 2 PL čekrupu, kakao a prdopeč a ještě promixuji do hladkého těsta, které přemístím do formy, kterou vyložím pečpapírem a vymašluji troškou ghíčka. Peču cca 20 minut na 190 stupňů.

Našlehám si tvaroh se zakysankou, přidám 1 PL čekrupu, odeberu si asi tak 1/3 a do ní přidám borůvky, chia semínka a žloutek. Zamíchám. Do dvou třetin zbylé bílé tvarohové směsi kápnu trochu tresti (já bílá čokoláda) a vmíchám tuhý sníh z bílku. Na korpus namažu nejdříve tmavší borůvkovou a pak i bílou vrstvu, a dám dopéct do trouby na dalších cca 15 – 20 minut.

A jak pěkně to na talířku vypadá!

Hubněte zdravě s labužnící Evelýnou Snižování nadváhy je běh na dlouhou trať, tak si ho zpříjemněte. Prostě není nad správně naložený talíř.Jak říkám s oblibou: Hodujte a hubněte. Vaše Eva Evelýna Dosedělová

Nepřehlédněte:  Slepice: Den druhý aneb tajná zbraň - chlebíčky, po kterých se hubne!
Tagy
Pokračovat ve čtení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Související články

Back to top button
Close
Close