Rozhovory

Gastroznalec Lukáš Hejlík: Koronakrize může dobrým podnikům pomoci

Lukáš Hejlík není jen herec, moderátor, ale i gastroznalec a food blogger. Už nějaký ten pátek se věnuje jídlu, kultuře s ním spojené a je autorem Gastromapy. Jak on sám se dívá na koronakrizu, na gastronomii po ní a jak sám přežil v uplynulých třech měsících? Na to odpověděl v rozhovoru pro pořad K věci v CNN Prima News.

Jak se podniky přizpůsobují situaci po pandemii koronaviru?

Vždycky jsem byl optimista a jsem i teď. Dobrým podnikům to může spíš pomoci. Fascinovalo mě sledovat, ta adaptace. To je to hlavní téma. Buď budu dál čekat a nadávat, anebo změním koncept. Pro někoho to mohlo být vysvobození. Třeba předtím už dlouho bojoval s větrnými mlýny a teď zjistil, že když něčemu půjde víc na ruku a víc se tomu přizpůsobí, ale zároveň to bude dělat dobře, tak to si myslím, že restaurace něčemu přiučí.

Zdražovali některé podniky?

Někde to udělali, ale všeobecný trend takový není, protože se báli. Říká se, že gastro je na padesáti procentech, podle odhadů velkododavatelů. Jestli na podzim nezjistí, že to měli zatáhnout. Ale vůle přežít byla obrovská a teď se ukáže, jak moc se to vrátí. Mám zprávy ze Šumperka, že mají rekordní tržby, a ti i zdražili, lidem to chybělo. Ale pak těch deset prázdnotou zejících hezkých restaurací v centru Prahy to bude mít složité.

Lukáš Hejlík byl hostem pořadu K věci na CNN Prima News. Foto: CNN Prima News

Platíte stále za jídlo v restauracích i když vás teď lidé i díky gastromapě znají?

No jasně. Naopak od té doby, co jsem v rozhovorech, na tom vysloveně trvám. Když lidi říkají, to je na nás. Tak povídám, neblázněte, mě na to jede celosvětová kampaň. I kdybych jim to dal jen jako dýško, je to zásada.

Nepřehlédněte:  Moderátor Karel Kašák: Chtěl bych letět do vesmíru

Kolik si vyděláte spolupracemi na sociálních sítích jako influencer?

Vydělat se dá dost. Teď během korona krize mě to zachránilo. Za posty si říkám poměrně hodně právě proto jich nedělám moc.

Co byste nikdy nedělal?

Nikdy bych nešel do toho, že budu na instagramu za peníze doporučovat restauraci. To by bylo proti tomu co dělám s Gastromapou. Velmi často se to gastra týká, v něm mám platný jméno. Mám za sebou choulostivé spolupráce, lidi mě to vytýkají. Ale zase vím, že ta suma byla tak velká, že to za to stálo. Ted mluvím třeba o sušenkách.

Lukáš přiznává, že jako influencer si vydělal hodně peněz. Foto: Instagram LH
Tagy
Pokračovat ve čtení

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Související články

Back to top button
Close
Close