Názory
Nejnovější

Konec hostinských v Čechách

Provozovatelé hospod a barů patří v dnešní době bezesporu k nejohroženějším podnikatelským druhům.
Jejich zkáza byla započata již dávno zavedením velmi přísných hygienických pravidel včetně nutnosti odvětrání i té nejzapadlejší hospůdky někde na mýtince…
Zanedlouho na to následující protikuřácký zákon učinil sice restaurace atraktivní pro maminky s kočárky, avšak štamgasti zvyklí si k pivu zapálit se stáhli do ilegality.
Povinné zavedení EET bylo zvlášť pro ty menší podniky taky pořádnou ranou do vazu.
Teď to vypadá, že hospody, které byly uzavřeny jako jedny z prvních provozoven, znovu otevřou jako poslední. Řada z nich je koncipována tak, že je pro ně povolený okénkový prodej naprosto nemožný. Ale i těm šťastnějším „okýnkářům“ docházejí síly úměrně tomu, jak se tenčí finanční zásoby těch, jejich příjmy se rovněž ztenčily.
Jestli národ shodí roušky až někdy v létě, většina hospod do té doby finančně vykrvácí a ty zbylé budou s největší pravděpodobností sešněrovány novými pravidly tak, že pobyt v nich bude atmosférou připomínat spíš vězeňskou jídelnu…
Jistě se mi dostane oprávněné kritiky, že boj proti šíření nákazy je naší prioritou. Jistě. Ale uznejte sami, o co je jasnými pravidly ukočírované posezení v hospůdce nebezpečnější, než právě probíhající davové šílenství v obchodech a sportování „v lese“.
Ještě chvíli bude podnikání zmrazeno a dojdou peníze jak hospodským, tak jejich zákazníkům. A pak místo své oblíbené hospůdky jednoho dne najdete třeba Mekáč…

Klára Cingrošová (ODS), zastupitelka městské části Praha 4

Nepřehlédněte:  Hrůza, víte proč nebude prvomájový průvod?
Tagy
Pokračovat ve čtení

Související články

Back to top button
Close
Close